Pop/jazz-bändit

Palmgren-konservatoriolla toimii useita taiteen perusopetuksen bändikokoonpanoja ympäri vuoden. Soittajien iät vaihtelevat alakoululaisista aina aikuisiin musiikin harrastajiin. Bändit pyritään kasaamaan ikäryhmittäin mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti vastaamaan soittajien taitotasoa.

Bändisoitto on myös tasolta toiselle etenevää tavoitteellista toimintaa. Monet bändeistä ovat toimineet jo samalla nimellä ja kokoonpanolla pitkään. Soittotaito karttuu ja käsitys populaarimusiikin tyyleistä kehittyy vaihtuvien ohjelmistoprofiilien myötä.

Bändit esiintyvät kaksi kertaa lukukaudessa Valimon bändi-illoissa. Bändien ohjelmisto vaihtuu aina esiintymisen jälkeen. Kevätkaudella esiinnytään myös oppilaitoksen ulkopuolella mm. toukokuussa Cafe Jazzissa ja heinäkuussa Kids Jazzien aikaan jazzkadulla!

Mukaan bändeihin pyritään saamaan kaikki halukkaat pop/jazz-osaston opiskelijat. Aivan vasta-alkajille suunnattuja bändejä on vähän joten usein suositellaan yhtä vuotta soitto-opintoja alle. Klassisenkin puolen opiskelijoita bändeissä on ja etenkin puhaltimet ovat erittäin tervetulleita.

Kokoonpanot kasataan populaarimusikiin bändikokoonpano -konventioita noudattaen. Peruskomppiryhmää: basso, rummut, 1-2 kitaristia, 1-2 pianistia/kosketinsoittajaa täydentää vaihteleva määrä puhallinsoittajia (trumpetti, pasuuna, saksofoni, huilu…), laulusolisteja ja lyömäsoittajia

Vapaita paikkoja voi tiedustella suoraan bändivetäjiltä (etunimi.sukunimi@edupori.fi)

Harjoituksen kesto á 60 min/ vko. Esiintymisiä n. 2 x lukukaudessa.

Lisätietoja: Pop/jazz -lehtori Tomi Harrivaara, puh. 0400 895 427

JBB

Valimokarhu

 

Valimosali (klikkaa tästä facebookkiin)