Palmgren 85-v.

PALMGREN-KONSERVATORIO 85-VUOTTA

Palmgren-konservatorio 85-vuotta-Artikkelisarja alkaa

Lue kolme ensimmäistä artikkelia:

Juha Unkila: toimiminen-musiikkiteatterituotannossa

Karla Suvanto: karla-suvantoimprokortit

Juha-Pekka Peltonen: kitaransoiton-lehtorina-palmgren

Veera Hautsalo: Suzuki-huiluopetus Palmgren-konservatoriossa

 

Palmgren-konservatorio – Iloa musiikista jo 85 vuotta

On aika  järjestää juhlakonsertti, sillä historia sekä nykyinen toimintamme ansaitsee juhlansa. Jos ensimmäisessä sisäänkirjoittautumisessa Porin kansankonservatorioon on otettu 75 oppilasta, niin nykyisessä Palmgren-konservatoriossa opiskelee n. 1000 lasta ja nuorta. Heistä musiikkileikkikolulaisia on n. 400, taiteen perusopetuksen musiikin laajaa oppimäärää opiskelee n. 550 oppilasta ja ammatillisessa koulutuksessa muusikon ja musiikkiteknologian osaamisaloilla on 55 opiskelijaa. Opetustehtävissä ja tukipalveluissa henkilöstöä on yhteensä 60 henkeä.

85_kuva

Palmgren-konservatorion ylläpitäjä on Porin kaupunki, josta voimme olla ylpeitä. Toimintamme on ollut helppoa ja turvallista vahvan isännän sylissä. Vuoden 2013 alusta lukien ammatillisen koulutuksen järjestämislupa siirrettiin Länsirannikon koulutus Oy – WinNovalle, jolle tuotamme musiikkialan peruskoulutuksen. Järjestely on muutaman vuoden aikana osoittanut erinomaisuutensa. Toimintaamme on luotettu alusta asti niin Porin kaupungin kuin Winnovankin taholta ja aiomme olla luottamuksen arvoisia jatkossakin.

Koen, että musiikkialan koulutus on kansalaisille ennen kaikkea sivistävää koulutusta. Esimerkiksi useat aivotutkimukset ovat osoittaneet musiikin harjoittamisen erinomaiset vaikutukset lasten kehitykselle ja ennen kaikkea henkiselle kasvulle. Olen vakuuttunut siitä, että jokainen yksilö, joka onnistuu käymään läpi taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän, pärjää elämässään missä tehtävässä tahansa. Vaikka musiikkia ei tekisikään ammatikseen, soittamisen tietotaitoa voi käyttää hyväkseen  monella alalla. Pitkäjänteinen ja keskittymiskykyä vaativa opiskelu antaa hyvät valmiudet kohdata haasteita ja arjen paineita aikuisena.

Palmgren-konservatoriolla on edessä monia haasteita, joita julkiselle hallinnolle asetetaan, mutta me emme aio pysähtyä. Olemme valmiita ottamaan haasteet vastaan, sillä musiikki on henkinen pääomamme, jota kukaan ei saa sammutettua.

Suuri kiitos jokaiselle musiikin tekijälle, kokijalle, tukijalle ja tuttavalle, jotka olette olleet mukana Palmgren-konservatorion musiikkikasvatustyössä.

Markku Ollila

rehtori