Musiikista harrastus!

Palmgren-konservatorion oppilasvalinta järjestetään 23.-28.5.2018. Oppilasvalintaan ilmoittaudutaan konservatorion www-sivuilla olevan linkin kautta, joka on avoinna 1.4.-6.5.2018. Seuraa ilmoitteluamme 🙂

 

 

 

 

 

Palmgren-konservatorion kesäorkesteri tarjoaa kesätöitä nuorille muusikoille

Palmgren-konservatorio sai tulevalle kesälle nuorten kesätyöllistämistukea kesäorkesteria varten. Orkesteri on suunnattu yli 15-vuotiaille musiikin opiskelijoille, joilla on mahdollisuus heinäkuun ajan harjoittaa itselleen rakasta harrastusta ammattimaisesti. Kesäorkesterin on tarkoitus näkyä kaupungin katukuvassa ja tilaisuuksissa heinäkuun toisesta viikosta kuun loppuun. Ensimmäinen viikko on varattu yksinomaan ohjelmiston harjoittelua varten. Palmgren-konservatorion kesäorkesteri tai osia siitä on tilattavissa myös kaupungin ulkopuolisiin tilaisuuksiin. Tilaukset ottaa vastaan Palmgren-konservatorion rehtori, Markku Ollila.

 

Palmgren-konservatorion kesäorkesteri koostuu tuottajasta, taiteellisesta johtajasta, äänimiehestä, mediaosaajasta sekä 13:sta soittajasta. Tuottajan ja taiteellisen johtajan pesti alkaa kaksi viikkoa ennen muusikoita ja heidän kelpoisuusvaatimuksina on käynnissä olevat alan korkeakouluopinnot. Tuottajan ja taiteellisen johtajan tehtävinä on suunnitella, koota ja harjoittaa orkesterin ohjelmisto sekä organisoida orkesterin toiminta. Muut tehtävät alkavat heinäkuun alussa ja ovat suunnatut vähintään 15-vuotiaille peruskoulu- / 2. asteen opiskelijoille ammatillisesta koulutuksesta tai lukiosta.

 

Kesäorkesterin tehtävät ovat haettavana kuntarekryjärjestelmän kautta. Hakuaika päättyy 13.3. klo 15:15. Mahdollisiin haastatteluihin kutsuttavat valitaan hakemusten perusteella ja haastattelutilaisuudet järjestetään maaliskuun viimeisellä viikolla.

 

Palmgren-konservatorion kesäorkesteri voi tomia yhtenä orkesterina tai kolmena pienyhtyeenä tilanteesta riippuen. Kesäorkesterin kokoonpano ja linkit hakuilmoituksiin:

 

tuottaja

taiteellinen johtaja

äänimies

mediaosaaja

 

Komppiryhmä

piano

sähkökitara

sähköbasso

rummut

 

Vaskiryhmä

2 trumpettia

2 pasuunaa

 

Jousiryhmä

2 viulua

alttoviulu

sello

kontrabasso

 

Lisätietoja antavat:

Markku Ollila, rehtori, puh. 044 701 5414, markku.ollila@pori.fi

Ritva Koistinen, vs. informaatikko, puh. 044 701 5406, ritva.koistinen@pori.fi

 

Satakunnassa soi 15.-18.3.2018

Palmgren_konservatorio
LOGO väri

 

Palmgren-konservatorio ja Rauman musiikkiopisto järjestävät  Satakunnassa Soi -tapahtuman 15.-18.3.2018.

 

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Satakunnassa Soi -tapahtumassa yhdistyvät perinteikkäät Satakunnan musiikkioppilaitosten jousisoitin- ja kitaratapahtumat. Tapahtumapaikkoina ovat Porin Palmgren-konservatorio ja Rauman musiikkiopisto. Poriin kokoontuvat Satakunnan ja Vakka-Suomen jousisoitinoppilaat, Raumalle vastaavasti kitaraoppilaat.

 

Tapahtuman vierailevina opettajina ovat alttoviulutaiteilija Hanna Hohti, sellotaiteilija Petja Kainulainen (Kamus-kvartetti), kontrabassotaiteilija Tarja Nyberg, viulutaiteilija Terhi Paldanius (Kamus-kvartetti), kitarataiteilija Osmo Palmu ja viulutaiteilija Jukka Untamala (Kamus-kvartetti). 

 

Tapahtumaan sisältyvät jousisoittajien ja kitaristien mestarikurssit sekä jousisoittajien katselmus, jotka ovat kaikki avoimia tilaisuuksia. Kaksi eritasoista kitarayhtyettä harjoittelee Rauman musiikkiopiston lehtorin Jonne Gransin johdolla.

 

Tapahtuman aloituskonsertti, jossa esiintyvät Kamus-kvartetti sekä Palmgren-konservatorion jousiorkesterit, on torstaina 15.3. klo 18.30 Palmgren-salissa. Kitaristi Osmo Palmun konsertti on Rauman Pyhän Ristin kirkossa perjantaina 16.3. klo 19.00. Tapahtuma päättyy kitaristien mestarikurssin ja kitarayhtyeiden konserttiin sunnuntaina 18.3. klo 16.00 Rauman musiikkiopiston alasalissa.

Lue lisää jousisoitintapahtumasta!

Lue lisää kitaratapahtumasta!

 

1 2