Palmgren-konservatorion kevät huipentuu Spring Jamboree -festivaaliin

Palmgren-konservatorion Spring Jamboree -festivaali juhlii kymmenettä juhlavuottaan 14.-21.5.2018. Pop/jazz-osaston konserttiviikosta koko konservatorion tapahtumaksi laajentunut festivaali esittelee monipuolisesti talon toimintaa muskarilaisten kevätjuhlasta ammattiopiskelijoiden rytmittämiin tansseihin.
Festivaalilla konsertoi myös ainutlaatuinen Palmgren-kamariorkesteri, joka kokoaa yhteen eri-ikäisiä muusikoita: orkesterissa soittaa taiteen perusopetuksen oppilaita Palmgren-konservatoriolta sekä Huittisten ja Rauman musiikkiopistoista, ammattiopiskelijoita, opettajia ja alumniopiskelijoita.
Spring Jamboree -festivaali jalkautuu konservatorion oman salin lisäksi Etelärannan Suomalaiselle Klubille, Café Jazziin ja Raatihuoneelle käynnistäen samalla Porin vilkkaan tapahtumakesän. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy, ja Cafe Jazzin ja Suomalaisen Klubin tapahtumat ovat ikärajattomia. Tervetuloa hurmaantumaan musiikista ja keväästä!

Festivaalin ohjelma:

MAANANTAI 14.5.

Singers’ Night @ Cafe Jazz klo 18 alkaen.
Palmgren-konservatorion taiteen perusopetuksen bändit ja ammatillisen toisen asteen pop/jazz-laulajat esiintyvät.

Jousiorkesterit vauhdissa @ Palmgren-sali klo 18:30
Konsertissa kuullaan huhtikuisen Silokallion orkesterileirin satoa. Lavalle nousevat Jousiviikarit, Toivonkipinät, Juniorijouset ja Jousiorkesteri.

 

TIISTAI 15.5.

Valimo-Stage @ Cafe Jazz klo 18 alkaen
Palmgren-konservatorion pop/jazz-bändien katselmus. Mukana oppilaita harrastajista ammattiopiskelijoihin.

Flauti galanti – myöhäisbarokkia huilulle @ Raatihuone klo 19
Konsertissa kuullaan myöhäisbarokin sävellyksiä traversolle ja alttonokkahuiluille muun muassa Telemannilta,  Scarlattilta ja Bachilta. Konsertissa esiintyy Barokkiyhtye Aureo, joka on Palmgren-konservatorion pianonsoiton lehtori Anu Kaivolan sekä alumnioppilaan  huilisti Anni Rannan vuonna 2012 perustama pirkanmaalainen vanhanmusiikin yhtye.

KESKIVIIKKO 16.5.

Compositions and Beyond @ Cafe Jazz klo 18 alkaen
Pop/jazz-osaston sävellysluokan oppilaat ja taiteen perusopetuksen bändit esiintyvät. Luvassa luovaa toimintaa laidasta laitaan!

Sinfonisia säveliä @ Palmgren-sali klo 19
Palmgren-kamariorkesterin konsertin ohjelmassa on Selim Palmgrenin, Toivo Kuulan, Erkki Melartinin ja Nils-Erik Fougstedtin sovittamat Kuusi suomalaista kansanlaulua orkesterille ja laulusolisteille, Jean Sibeliuksen Suite Mignonne Op. 98 a kahdelle huilulle ja jousiorkesterille, sekä osia Felix Mendelssohnin Jousisinfonia nro 11: sta. Orkesteria johtaa Juhani Numminen. Solistisissa tehtävissä esiintyvät laulajat Petra Aalto, Pauliina Jaakkola ja Aapo Suominen sekä huilistit Jessica Lukkari ja Ella Eestelä.
Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10 euroa.

 

TORSTAI 17.5.

Lauluja rakkaudesta @ Raatihuone klo 18
Ammatillisen toisen asteen opiskelijoiden klassiset kamariyhtyeet ja liedduot esittävät keväisen keveää klassista musiikkia.

Tanssit Klubilla @ Suomalalainen Klubi klo 19
Kymmenes Spring Jamboree huipentuu pop/jazz-opiskelijoiden osalta juhlatansseihin Suomalaisella Klubilla! Luvassa perinteistä tanssimusiikkia kahden upean orkesterin ja kuuden valovoimaisen solistin soittamana. Ilta huipentuu konservatorion salsa-ensemblen ”Los Ritmo De La Palmgrenos” sykkivän kuumaan latinshow’hun!

PERJANTAI 18.5.

Kevätpuhallus @ Palmgren-sali klo 17
Palmgren-konservatorion puhaltajat estradilla. Huiluyhtyeet ja kansanmusiikkiyhtye esiintyvät.

Apolloninen partioretki @ Raatihuone klo 18
Jousi- ja kitarakollegion perinteinen kevätkonsertti Raatihuoneella. Sooloesityksiä ja runollista innostusta luvassa!

 

LAUANTAI 19.5.

Muskarin kevätjuhlat @ Palmgren-sali klo 11:30, 15 ja 16:30
Palmgren-konservatorion pienimmät musikantit valloittavat sydämet. Varaa mukaasi nenäliina!

 

MAANANTAI 21.5.

Kevään kaikuja @ Raatihuone klo 19

Palmgren-konservatorion alumni, tenori Johannes Pessi esittää sopraano Marianne Montosen ja pianisti Juha Lepistön kanssa Schumannin, Sibeliuksen ja Straussin musiikkia. Konsertti järjestetään yhteistyössä Kaarna ry:n kanssa.